Swing(ers)klubb i Dalarna!

Igår spelade vi in video till min nya singel “My James Dean” (du kan lyssna på www.myspace.com/sofiatalvik ). Vi hade tänkt oss ett 50-talstema eftersom titeln anspelar lite på det så vi började med att snacka med Sivletto som är Stockholms mesta 50-talsaffär. De tipsade om att det var många med 50-talsstil som skulle åka till Svabensverk i helgen och gå på “Swing i Swaben”, ett dans, musik och 50-talsevent. Vi kollade med dem om det var ok och filma, det var det så vi åkte dit!


Min kompis Åsa Östergren som är skönhetsredaktör på Modette.se hjälpte mig att fixa looken med hår och make. (kolla in hennes skönhetsblogg här). Klänningen hittade jag faktiskt i garderoben, den är från Kokaï och jag köpte den för typ 10 år sen fast jag parade ihop den med ett skärp från en H&M-kjol. Den snygga bilen vi filmade vid tillhörde en skön snubbe från Sandviken som hette Åke.


Jag och Åke.

I början var det mest panchisar på snället men när det blev kväll kröp alla snygga swingpjattar fram ur sina hålor och dansade så klackarna smällde i golvet. Jag har velat lära mig swing eller lindyhop skitlänge, men får inte med mig Jonas och vill inte gå själv så jag stod vid sidan av och tittade avundsjukt på alla som hoppade och sparkade på dansgolvet.
Jag hade tyvärr ingen bild på 50-talspinglorna, men kolla in DJ:n med den snygga stilen!


Jonas filmade för glatta livet.


Ett riktigt bra band  från Uppsala spelade också, nu vet jag inte vad de heter, men jag ska ta rda på det!