Kulturnattsspelning i Uppsala!

Kulturnatten i Uppsala
Sofia Talvik spelar på Kulturnatten i Uppsala

På lördag spelar jag på Kulturnatten i Uppsala. Egentligen spelar jag inte alls på natten eftersom jag spelar redan kl 15 på eftermiddagen för den som vill starta dagen tidigt på Katalin.

För 10 år sen bodde jag i Uppsala. Jag flyttade dit eftersom jag tröttnade på att bo i andrahand i Stockholm och hade en kompis som köpt lägenhet i Uppsala och talade sig varm om det. I Uppsala kom jag på riktigt igång med musiken. Från att bara ha suttit hemma på kammaren och spelat för mig själv eller möjligtvis någon väl utvald kompis träffade jag helt plötsligt på folk som hade inspelningsmöjligheter. Så jag spelade in min första demo och skickade den till radioprogrammet p3 demo. Jag trodde aldrig att de skulle ta upp den, men min låt Ghosts, som även finns med på min debutplatta Blue Moon, hamnade på deras topplista i flera månader. Plötsligt rasade det in mail från folk som lyssnat och jag fattade att det kanske faktiskt fanns några därute som ville höra mer. Jag blev kallad “Uppsalatjejen Sofia Talvik” i Sonic och helt plötsligt hade jag bytt sida på landet från att vara Göteborgstjej till Uppsalatjej.

Det blev inte direkt en massa spelningar i Uppsala då, men nu kommer jag alltså tillbaka på lördag och spelar lite låtar för alla kulturnissar och studenter i Uppis. Vi ses på Katalin kl 15!